ΙΚΥ – Εθνική Μονάδα: Καθηγητές χωρίς εμπειρία
Εκπαιδευτικούς χωρίς εργασιακή εμπειρία αναζητάει το ΙΚΥ – Εθνική Μονάδα με την ευκαιρία της δημοσίευσης της Εθνικής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων 2013 για το πρόγραμμα Comenius.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε ειδικότητας που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στη δράση «Τοποθέτηση Μελλοντικών Εκπαιδευτικών σε θέσεις βοηθών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού».
Με αυτή τη δράση οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε σχολεία του εξωτερικού, ασκώντας εποπτευόμενο διδακτικό έργο. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η απόκτηση εμπειρίας διδασκαλίας αλλά και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στις παιδαγωγικές και διδακτικές μεθόδους των μελλοντικών εκπαιδευτικών.
Ως βοηθοί Comenius θα επιλεγούν: α) πτυχιούχοι ή φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει δύο τουλάχιστον έτη σπουδών Τμημάτων Παιδαγωγικών και Καθηγητικών Σχολών Ελληνικού Πανεπιστημίου ή είναι κάτοχοι ισότιμων τίτλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού αναγνωρισμένων από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ και β) πτυχιούχοι άλλων σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης των οποίων το δίπλωμα δεν έχει αναγνωρισμένη παιδαγωγική κατάρτιση, αλλά έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) ή είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με αντικείμενο τη διδακτική είτε είναι ήδη κάτοχοι του προαναφερθέντος τίτλου.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε
http://ec.europa.eu/education/llp/doc/call13/fiches_el.pdf