Δημιουργία Λογότυπου

Κωνσταντίνα Πατσιαλού – ΠΕ89.01

Σήμα:

Προτείνεται η ενιαία δομή σήματος-λεκτικού (αρχικών ΠΔΕΔΕ), διότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η εικόνα μίας πένας που ακουμπά στο μελανοδοχείο, σύμβολα της γραφής και συνεπώς της εκπαίδευσης (η πένα δηλώνει και έναν πιο επίσημο χαρακτήρα). Επιπλέον, προκύπτουν φόρμες οι οποίες παραπέμπουν στο άνοιγμα των φτερών πουλιών (σύμβολο ελευθερίας), αλλά και τριών ανοιχτών σελίδων βιβλίου, επίσης, σύμβολο της εκπαίδευσης. Οι τρεις σελίδες δηλώνουν τους τρεις νομούς Αιτωλοακαρνανία-Αχαΐα-Ηλεία της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας. Οι φόρμες από το γράμμα Δ, δημιουργούν ένα παιχνίδι σχημάτων που εναλλάσσονται (Π, Ε, Ε: ορθογώνια), και Δ (τρίγωνα), που συνδέονται με τα αρχικά ΠΔΕΔΕ, χωρίς να απαιτείται ο διαχωρισμός με τελείες, ενώ ταυτόχρονα κάνει τη σύνθεση αρμονική και ισορροπημένη.

Χρώματα:

Χρησιμοποιείται το μπλε και το ματζέντα-μοβ σε διάφορες αποχρώσεις. Το μεν πρώτο συνδέεται με την εκπαίδευση, ενώ το δεύτερο με τη δημιουργικότητα. Ο τρόπος που εφαρμόζονται τα χρώματα σε φτερά-σελίδες δηλώνουν την έννοια της διαφάνειας στις αποφάσεις και τις ενέργειες της ΠΔΕΔΕ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα και τις οδηγίες  για την προστασία της κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19 σας ενημερώνει για τα παρακάτω:

Η επικοινωνία με την Υπηρεσία μας και η διεκπεραίωση των υποθέσεων/αιτημάτων σας θα γίνεται κατά προτεραιότητα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pdede@sch.gr

Σας παρακαλούμε να κάνετε χρήση όσο το δυνατόν της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα που υπάρχουν στην Ιστοσελίδα μας:  http://pdede.sch.gr/tel-armodiothtes/

Σε επείγουσες περιπτώσεις που θα προκύψει ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, τηρουμένων όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο 2610-362400 προκειμένου να προγραμματιστεί ραντεβού.