Γέμισε χρώματα, ρομπότ και παιδιά το Νέο Λιμάνι το Σάββατο για τον 8ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

105
Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο φιλόξενο κτίριο Β1 του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Νέο Λιμάνι), το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.
Ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτούργησε ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και τα στοιχεία που συνέθεσαν το διαγωνισμό περιλαμβάνουν τις παρακάτω καινοτομίες:
• Ενιαίο θέμα για όλες τις ηλικίες
• Η εισαγωγή των απλών μηχανών
• Η εισαγωγή μετρήσεων στο Δημοτικό.
Το Σάββατο λοιπόν σημειώθηκε απόλυτη ισορροπία στην εκπροσώπηση της Περιφέρειας, καθώς η ομάδα Met’s Robots από την Πάτρα θα εκπροσωπήσει στην κατηγορία Open Γ’-Στ’ Δημοτικού, ομάδα από το Γυμνάσιο Σαβαλίων (Ηλεία) στο ιστορικό θέμα του Γυμνασίου “100 χρόνια νεότερη Ελλάδα” και 5 ομάδες από το Αγρίνιο στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ!
Για όγδοη χρονιά λοιπόν πραγματοποιείται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναπτύσσοντας #STEM δεξιότητες. Στον φετινό διαγωνισμό οι μαθητές προετοιμάζουν έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι μαθητές χρειάζεται να αξιοποιήσουν βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (Science, Technology, Engineering and Mathematics), να εργαστούν ομαδικά και να κάνουν έρευνα, έτσι ώστε να καταγράψουν προκλήσεις και να προτείνουν λύσεις. Αναπτύσσοντας δεξιότητες στην επικοινωνία, στην επίλυση προβλημάτων και τον προγραμματισμό, οι μαθητές της χώρας μας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας.
Ραντεβού λοιπόν στην Αθήνα, στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού χωριού, για τον Τελικό του Πανελλήνιου το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2022 για τις ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα και τις υπόλοιπες της ελληνικής επικράτειας.