Translate to:

Την Παρασκευή, 15-10-2021, η ΠΔΕΔΕ γιόρτασε με έναν πρωτότυπο τρόπο τις φετινές ErasmusDays. Σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας διοργανώθηκε ένα WorldCafe όπου παρουσιάστηκαν οι ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές δράσεις των σχολείων μας μέσα από ένα κοινό padlet με τίτλο «Ο Τοίχος μιλάει και εμείς ακούμε».

Και ο τοίχος μίλησε κάνοντας γνωστά τα έργα εκπαιδευτικών και μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η δράση της ΠΔΕΔΕ στα ευρωπαϊκάπρογράμματα.

Tα προγράμματα Erasmus+ της ΠΔΕΔΕ με πεδίο επηρεασμού ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής CHOICE, STEAMonEdu που πραγματεύονται κυρίως την εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM καθώς και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας και την αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, GEMIN που πραγματεύεται τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την πολιτειότητα, τις θεμελιώδεις κοινές αξίες μέσα από παιχνίδι, το D.A.N.Sc.E for All– ακρωνύμιο για το θέμα του έργου Σχεδιάζοντας μία Νέα Σχολική Εκπαίδευση για Όλους (Designing a New School Education for All). Παράλληλα συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 αναρτήσεις σχολικών μας μονάδων που διαχειρίζονται τα δικά τους έργα Erasmus+. Στις πλούσιες αναρτήσεις θα βρει κανείς τρόπους πραγματικής εφαρμογής καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων εντός του υπάρχοντος εκπαιδευτικού συστήματος και των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και στις τρεις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης, πολλαπλά παραδείγματα χρήσης καινοτόμων ψηφιακών και μη εργαλείων και διδακτικών μεθόδων, ενθουσιώδη ηχητικά αρχεία και βίντεο με τις εμπειρία Erasmus+, σημαντικές διακρίσεις μαθητών και εκπαιδευτικών σε επιστημονικά συνέδρια και μαθητικούς διαγωνισμούς σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την υλοποίηση του Erasmus+ σχεδίου τους, που τους γεμίζουν εφόδια για την μετέπειτα πορεία τους αλλά και εσωτερική ικανοποίηση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ Παπαδάκης Σπυρίδων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ Ζέρβας Ανδρέας. Οργανωτικά υπεύθυνες και υπεύθυνες συντονισμού ήταν η κ. Σαρλή Έλενα, Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕΔΕ και η κ. Μπαλωμένου Αθανασία, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, στη συζήτηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας ενώ τεχνική και οργανωτική υποστήριξη παρείχαν οι κκ Δαββέτα Ελένη, Πέττας Ανδρέας και Γεροντίνης Ιωάννης.

Το padlet μας θα το βρείτε εδώ: https://padlet.com/pdedeerasmusdays2021/trrfs3a3krcb8ok

και εδώ το ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης: Ενδεικτικό-Πρόγραμμα-ErasmusDays2021

Το Δελτίο τύπου μας: Δελτίο τύπου_ERASMUSDAYS2021_O τοίχος μιλάει και εμείς ακούμε 15_10_2021