Πρόσφατες Δημοσιεύσεις Επικαιρότητας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 10:44

Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2015 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning (Πύργος, Πάτρα)

Μετά τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων στη δράση eTwinning, και γενικότερα της επιτυχημένης πορείας της δράσης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ITYE προγραμματίζουν νέο κύκλο ενημερωτικών ημερίδων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Πύργος 5/12/2015, Πάτρα 12/12/2015).
Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops , επιλέγοντας την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το workshop της επιλογής τους.
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 14:49

Παρουσίαση αποσπάσματος του Θεατρικού Δρώμενου «Δε φυλακίζονται τα όνειρα» από τους μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου, εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ-σης Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας επιθυμεί να αναδείξει τη δουλειά που γίνεται στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, μέσα από το παράδειγμα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
Συγκεκριμένα, προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες «δουλεύουν» μια θεατρική παράσταση. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός δρώμενου με θέμα «Δε φυλακίζονται τα όνειρα» που είναι το πρώτο από τα τρία μέρη της θεατρικής παράστασης που θα «ανέβει» από την ομάδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής παραμονή Χριστουγέννων. Το έργο είναι διασκευή βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια».
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 13:16

Πρόσκληση "Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016"

Σας θυμίζουμε ότι την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία.
Σε περίπτωση που θέλετε να γίνετε Πρεσβευτής, παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεχτικά τη συνημμένη πρόσκληση, όπου παρατίθενται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, προϋποθέσεις και καταληκτικές ημερομηνίες για τη συμμετοχή σας.
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 20:43

Προσλήψεις 113 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 στα μουσικά σχολεία

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 18:34

Πρόσληψη 136 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70-Δασκάλων και 135 ΠΕ60-Νηπιαγωγών ΙΔΟΧ

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 26 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015.
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 13:00

Στα ίχνη της Γραφής

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Στα ίχνη της Γραφής: η ιστορία της Γραφής και της Γλώσσας στον ελλαδικό χώρο», η οποία οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, δια των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν 120 άτομα περίπου: σχολικοί σύμβουλοι Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας, Διευθυντές/ριες των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας, υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και Ηλείας, υπεύθυνοι πολιτιστικών θεμάτων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας και εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για να υλοποιήσουν πιλοτικά το πρόγραμμα.

Διάγραμμα ροής διαδικασιών και υποδείγματα αιτήσεων για μετακινήσεις στο εξωτερικό

ΠΔΕΔΕ - Ακτή Δυμαίων 25Α, 26222, Πάτρα