Πρόσφατες Δημοσιεύσεις Επικαιρότητας
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 11:17

“Βραβευθέντα Βίντεο του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Βίντεο «30 Years Erasmus_So What?...Show What!!»

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 09:45

Ολοκληρώθηκε με αυξημένη συμμετοχή ο πρώτος κύκλος πρακτικών εργαστηρίων Erasmus+

Με τη συμμετοχή 150 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των πρακτικών εργαστηρίων-workshops με τίτλο «Ετοιμάζοντας μία αίτηση Erasmus_Πρακτικές Οδηγίες» ενόψει της πρόσκλησης που έχει εκδοθεί για υποβολή προτάσεων για τη Βασική Δράση 1 (ΚΑ1-Key Action 1). Με εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί τα εργαστήρια και στις 3 Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) ενώ ήταν τέτοιος ο αριθμός των ενδιαφερομένων που καθ’ υπέρβαση διοργανώθηκαν επιπλέον εργαστήρια των προγραμματισμένων για να ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών. Οργανωτικά υπεύθυνη των εργαστηρίων και επιμορφώτρια στο σύνολο των workshops ήταν η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σαρλή Έλενα ενώ ανέλπιστος ήταν και ο αριθμός των ενδιαφερομένων επιμορφωτών κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που εκδόθηκε προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στελεχών της ΠΔΕΔΕ εκ των οποίων επιλέχθηκαν βάσει αριθμού εγκεκριμένων προγραμμάτων και βιογραφικού που κατέθεσαν οι:
κ. Κοταδάκη Μαριάνθη (επιμορφώτρια εργαστηρίων Ηλείας), κ. Λαζαρίνης Φώτιος (επιμορφωτής εργαστηρίων Αιτωλοακαρνανίας), κ. Χιωτέλης Ιωάννης (επιμορφωτής εργαστηρίων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), κ. Κορδιστού Μελπομένη (επιμορφώτρια εργαστηρίων Αχαΐας). Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό των workshops. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα workshops ενόψει της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων της Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2-Κey Action 2).
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 20:22

STEM Open Day στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα για την έναρξη μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:07
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 22:15

Προσλήψεις εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην ΕΑΕ

Προσλήψεις 65 εκπαιδευτικών κλάδων Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην ΕΑΕ, ως προσωρινών αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2017-2018.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2017-2018, προσλαμβάνονται 65 εκπαιδευτικοί ΕΑΕ κλάδων ΠΕ02.ΕΑΕ, ΠΕ03.ΕΑΕ και ΠΕ04.ΕΑΕ, ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2017/18» με κωδικό ΟΠΣ 5009815 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση των Προϊσταμένων των οικείων Δ/νσεων σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (2017-2018) βάσει των ισχυουσών διατάξεων.
Προσλήψεις 157 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 προσλαμβάνονται 37 Δάσκαλοι ΕΑΕ (ΠΕ71, ΠΕ70.ΕΑΕ), 27 Νηπιαγωγοί ΕΑΕ (ΠΕ61, ΠΕ60.ΕΑΕ) και 93 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων ως προσωρινοί αναπληρωτές για την παράλληλη στήριξης-συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με δαπάνες από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 12 έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.
Δείτε τα συνημμένα αρχεία.
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:20

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Πάτρα μια πόλη μια διαδρομή με πολλαπλές “αφηγήσεις”»


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα διά της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας/Τμήματα Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε., το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Π/θμιας Εκπ/σης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρες 15:00-19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Το σεμινάριο απευθύνεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (Σχολικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική ή υλοποιούν τη φετινή χρονιά Πολιτιστικό Πρόγραμμα). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 μέσω της ηλ. φόρμας: https://goo.gl/forms/TIFz55SACkyqJxHO2

Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση και το πρόγραμμα του σεμιναρίου, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο έγγραφο.

Χάλκινο μετάλλιο η Πάτρα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Εγχειρίδιο για Σχολικές Εκδρομές – Μετακινήσεις

ΠΔΕΔΕ - Ακτή Δυμαίων 25Α, 26222, Πάτρα