Ο Alan Turing CHOICE special edition Μαθητικός Διαγωνισμός ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

140

Translate to:

Το CHOICE συναντήθηκε με τον Alan Turing στις 15 Απριλίου 2022 στον Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing τον οποίο συνδιοργάνωσαν η κ Μπαλωμένου Αθανασία, Επιστημονικά Υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας CHOICE για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας η οποία συμμετέχει ως εταίρος στο CHOICE και ο κ Παπαδάκης Σπυρίδων, μέλος της ερευνητικής ομάδας CHOICE και Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η εμπλοκή των μαθητών σε δραστηριότητες επίλυσης λογικών γρίφων, μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Η επίλυση λογικών και υπολογιστικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής και αναλυτικής σκέψης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η CHOICE εκδοχή του διαγωνισμού ήρθε να συνδέσει την Μαθηματική Λογική και την Υπολογιστική Σκέψη με την προσέγγιση STE(A)M, καθώς και τις ευκαιρίες καριέρας που προκύπτουν από αυτή, μέσα από έναν παιγνιώδη, ευφάνταστο τρόπο της επίλυσης γρίφων CHOICE special edition quizz, του οποίου τη δημιουργία και επιμέλεια είχαν η κ. Μπαλωμένου και η κ Σαρλή Έλενα, Project manager του ευρωπαϊκού έργου CHOICE και μέλος της ερευνητικής του ομάδας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 108 τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου (324 μαθητές σύνολο) από τους 3 Νομούς της ΠΔΕΔΕ (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία) ενώ οι 3  μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό Alan Turing CHOICE special edition έλαβαν την τσάντα CHOICE με πλούσια δώρα !!! Η Τελετή Βράβευσης του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών (Γυμνάσιο- Λύκειο).

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές του εν λόγω μαθητικού διαγωνισμού καθώς και στους μαθητές, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς τους που συμμετείχαν με τόση θέρμη και ενθουσιασμό!