Translate to:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάχυσης του 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ με θέμα
«Απόκτηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Μέσω Πρακτικής Άσκησης Σε μια Σύγχρονη Ευρωπαική Αγορά Εργασίας – Ξεκίνα τη Δική σου Εμπειρία με το Erasmus +», στις 14/12/22 στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία (Αίθουσα Κ7), υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Λυκείου Κάτω Αχαίας. Ο Διευθυντής του Επαγγελματικού λυκείου Κάτω Αχαΐας κος Καράμπελας Παναγιώτης και η παιδαγωγική ομάδα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS PLUS, ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, για τα αποτελέσματα των Κινητικοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαθητών κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Πρώτα να Ευχαριστήσουμε το Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Κ7, και τον Αντιδήμαρχο κ. Τ. Πετρόπουλο που ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης χαιρέτησε την εκδήλωση μας. Στη συνέχεια ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να χαιρετήσει την προσπάθεια και το έργο του ΕΠΑΛ Κ ΑΧΑΙΑΣ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Παπαδόπουλος, ο οποίος μας δίνει δύναμη και αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπρόσωποι βουλευτών του Νομού μας, από τον κ. Τσιγκλής, κ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Μάρκου, κ. Αλεξοπούλου, όπου μας έστειλαν και τους χαιρετισμούς τους, και τις ευχές τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και τα συγχαρητήρια για το πολύπλευρο και δαιδαλώδες έργο μας.

Δεν παραλείπουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Σταυρογιαννόπουλο για την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να ανοίξουμε τα φτερά μας στην Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα.
Η εκπαιδευτική κοινότητα εκπροσωπήθηκε στο ανώτερο επίπεδο με την παρουσία της Διευθύντριας Διεύθυνσης Αχαΐας, κ. Πιερρή. Η διευθύντρια διεύθυνσης, παρακολούθησε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ και ενημερώθηκε για τις νέες προοπτικές που δίνει στους μαθητές και αποφοίτους του σχολείου μας η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες, κάνοντας τους άξιους και ικανούς τεχνίτες ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.
Στην ημερίδα κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ κ. Καράμπελας Παναγιώτης, όπου παρουσίασε συνολικά την πορεία του σχολείου στην Ευρωπαϊκή Διαπίστευση και καταξίωση ως ένας Εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος κατακτά την μια κορυφή μετά την άλλη.

   

Η Αίθουσα 7 των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων κατακλίστηκε από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και παρακολούθησε μια άρτια οργανωμένη ημερίδα, όπου δεν κούρασε αλλά ήταν ενδιαφέρουσα με συνεχή διάχυση αποτελεσμάτων.
Παρουσιάστηκε η Στρατηγική Συνεργασία του σχολείου με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια στην Ευρώπη, στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος, «VIRTUAL INTERNSHIPS IN TECH CENTERS» 2020-1-ES01-KA226-VET-094951 από τους Καράμπελα Παναγιώτη, Φλίγκο Δημήτριο και Χατζήπαπα Παναγιώτη
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας είχε παρουσίαση όλων των κινητικοτήτων που έγιναν την σχολική χρονιά 21-22 με κωδικους:
KA229 Traditional Crafts Artisans 2020-1-SE01-KA229-077873_5 ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
KA116 Competences, Development, Perspective VΙ 2020-1-EL01-KA116-077820 ΚΥΠΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ 2021-1-EL01-KA121-VET-000011190 ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

Τα μελη της Παιδαγωγικής ομάδας, Χριστόπουλος Βασ., Γκοτσοπούλου Γεωρ., Κόντος Οδυσ., Λοτσάρη Αλεξ., Βαλαχά Κων., Καρδάμα Μ., Γλεντζή Χρ., Φωτακοπούλου Δημ., Βαβαρουτα Γεωρ., Θεοδωροπούλου Ιων., έδωσαν και ένωσαν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της ημερίδας και φυσικά στην πραγματοποίηση όλων των κινητικοτήτων, για την επίτευξη των στόχων τους και την κάλυψη των αναγκών όλων των εμπλεκομένων.
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
ΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.