Translate to:

Ολοκληρώθηκε η προαιρετική απογευματινή επιμορφωτική απογευματινή συνάντηση των νηπιαγωγών της 1ης και 2ης Ενότητας Νηπιαγωγείων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία των Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 60 κ. Ζαχαρούλας Βοϊνέσκου και Ελένης Διδάχου του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σαρλή Έλενα. Η συνάντηση διεξήχθη σε έντονα δημιουργικό και παραγωγικό κλίμα, με αυξημένο το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τις ευκαιρίες εμπλοκής σχολικών μονάδων προσχολικής αγωγής στο πρόγραμμα Erasmus+ και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πετύχουν.

 

 

Η κ. Διδάχου Ελένη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60, Νηπιαγωγών
Η κ. Σαρλή Έλενα, Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕΔΕ

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το απόγευμα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δομή του προγράμματος Erasmus+, τις πλατφόρμες στις οποίες εγγράφονται οι σχολικές μονάδες καθώς και τις ευκαιρίες εμπλοκής των σχολικών μονάδων προσχολικής αγωγής σε στρατηγικές συμπράξεις ανταλλαγής καλών πρακτικών της Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2) του προγράμματος.

Η κ. Γαρυφαλλιά Μαντζανίδου, Νηπιαγωγός Med

 

Τέλος εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βρήκαν οι παρευρισκόμενοι την παρουσία της εκπαιδευτικού κ. Γαρυφαλλιάς Μαντζανίδου ως εισηγήτριας, η οποία παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής όλη την μακροετή πορεία της στην υλοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων, τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να εμπλακεί και να υλοποιεί επιτυχώς εγκεκριμένα σχέδια ΚΑ2 στο Νηπιαγωγείο καθώς και πλούσιο υλικό το οποίο ήταν αποτέλεσμα του των σχεδίων Erasmus+ τα οποία έχει υλοποιήσει από την αρχή του προγράμματος.

Πλούσιο υλικό για τις δράσεις του Νηπιαγωγείο Δρεπάνου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σαρλή Έλενα

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕΔΕ