Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας)

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί  Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.) του άρθρου 54 του Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/τ. Α΄/03-08-2021), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 50 του ν. 5029/2023 (ΦΕΚ 55/τ. Α΄/10-03-2023).

Έργο της Ε.Δ.Ε.Α.  Δυτικής Ελλάδας είναι η εξέταση ενστάσεων γονέων ή κηδεμόνων μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι διαφωνούν με την αξιολογική έκθεση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το Ν. 4823/2021, η προθεσμία υποβολής αίτησης προς την Ε.Δ.Ε.Α. ορίζεται σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήψη της αξιολογικής έκθεσης του ΚΕΔΑΣΥ

Το αίτημα υποβάλλεται ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

      1. Συμπληρώνετε πλήρως την αίτηση προς την Ε.Δ.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας, την υπογράφετε και τη σκανάρετε σε αρχείο PDF. ( ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ )

2. Σκανάρετε επίσης την Έκθεση Αξιολόγησης του ΚΕΣΥ/ΚΕΔΔΥ/ΚΕΔΑΣΥ σε αρχείο PDF

3. Δημιουργείτε μέσα από την παρακάτω πλατφόρμα του GOV.GR

Ψηφιακή   Υπεύθυνη   Δήλωση  

Προς την «Ε.Δ.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας» με το κείμενο :

«Δηλώνω Υπεύθυνα ότι  α) είμαι ο γονέας / κηδεμόνας του/της (Ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας) και έχω την επιμέλεια β) τα δικαιολογητικά που υποβάλλω συνημμένα είναι γνήσια και αληθή γ) δεν έχει εκδοθεί για τον/την εν λόγω μαθητή/τρια άλλη Γνωμάτευση-Έκθεση Αξιολόγησης από Ε.Δ.Ε.Α./Δ.Ε.Δ.Α./Δ.Ε.Δ.Ε.Α. που να είναι σε ισχύ δ) Συναινώ στην συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων του ατομικού φακέλου του τέκνου μου, των προηγούμενων αξιολογήσεων και γνωματεύσεων από τις αντίστοιχες διαγνωστικές υπηρεσίες με σκοπό την επαναξιολόγηση και τη συνεκτίμησή τους και ε) η γνωμάτευση της Ε.Δ.Ε.Α. θα κοινοποιηθεί με εμπιστευτική αλληλογραφία στο αρμόδιο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τη σχολική μονάδα φοίτησης του μαθητή/τριας.».

    1. Η  Υπεύθυνη  Δήλωση  του  αιτούντος  γονέα/κηδεμόνα  πρέπει  να  συνοδεύεται  από  αντίστοιχη

ψηφιακή  Υπεύθυνη  Δήλωση  του  ετέρου  γονέα/κηδεμόνα  μέσα από την ίδια πλατφόρμα του GOV.GR

Προς την «Ε.Δ.Ε.Α. Δυτικής Ελλάδας»  με το κείμενο:

«Συναινώ να επαναξιολογηθεί ο φάκελος του γιου/ της κόρης μου (Ονοματεπώνυμο μαθητή/μαθήτριας) από την ΕΔΕΑ Δυτικής Ελλάδας».

(Σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα με δικαστική απόφαση από τον ένα γονέα, η αίτηση υποβάλλεται από τον έχοντα την γονική μέριμνα προσκομίζοντας την σχετική δικαστική απόφαση).

    1. Αποστέλλετε τα παραπάνω αρχεία συνημμένα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο email της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας: pdede@sch.gr όψιν Νικολακόπουλου Θ. Κωνσταντίνου αναγράφοντας στο θέμα του μηνύματος:

«ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΔΕΑ  για τον/την  “Ονοματεπώνυμο του μαθητή/της  μαθήτριας” »

Για να είναι έγκυρη η αίτησή σας, πρέπει να αποστείλετε απαραίτητα:

    • τη συμπληρωμένη αίτηση, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη.
    • την Έκθεση Αξιολόγησης-Γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ/ΚΕΣΥ/ΚΕΔΔΥ σκαναρισμένη και
    • τις Υπεύθυνες Δηλώσεις των 2 γονέων.

 

Μετά την παραλαβή της αίτησης, θα σας αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) ο Αριθμός Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου.

Εναλλακτικά, η Αίτηση και τα ανωτέρω δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται και αυτοπροσώπως κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Πληροφορίες:

Νικολακόπουλος Θ. Κων/νος

Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας

Τμήμα Γ’ Προσωπικού

Ακτή Δυμαίων 25Α, ΤΚ 26222 Πάτρα

Τηλ.: 2610362420

Συνημμένα Αρχεία: