Το GEMiN στη σύνοδο κορυφής του Στρασβούργου!

385
Translate to:
Στις 4-5-2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελική συνάντηση του GEM IN στο Στρασβούργο! Εταίροι από Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Αυστρία και Γαλλία συναντήθηκαν δια ζώσης και συζήτησαν την ολοκλήρωση του έργου, ανέλαβαν συγκεκριμένες ενέργειες για την υλοποίηση των εργασιών μέχρι το τέλος του έργου και προετοιμάστηκαν για το τελικό συνέδριο, όπου έλαβε χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του Στρασβούργου στις 5-5-2022 και συμπεριλήφθηκε στην επίσημη ατζέντα εκδηλώσεων της Συνόδου!
Η εκπαιδευτική μας εργαλειοθήκη έκλεψε τις εντυπώσεις με την απλότητά της περιέχοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ψηφιακά στοιχεία που μπορεί να παιχτεί παντού με ελάχιστο εξοπλισμό, με μία καινοτόμο εκπαιδευτική μεθοδολογία που βασίζεται στη μάθηση μέσω παιχνιδιού και στην βιωματική μάθηση εντός του σχολικού προγράμματος αλλά και σε περιστάσεις εκτός σχολικού προγράμματος. Επίσης εξίσου θετικές κριτικές έλαβαν οι συστάσεις πολιτικής και ο χάρτης χάραξης πολιτικής που παρουσιάσαμε από το σύνολο των παρόντων εκπροσώπων φορέων και οργανισμών αλλά και των πανευρωπαικής εμβέλειας οργανισμών και φορέων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση της Συνόδου Κορυφής online.
Η ελληνική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από την κ Σαρλή Έλενα, project manager και μέλος της ερευνητικής ομάδας GEM-ΙΝ/Προωθήτρια Ευρωπαικών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, την κ Γαριού Αγγελική, Επιστημονικά Υπεύθυνη της ομάδας ΠΔΕΔΕ, καθώς και τις κκ Γκουρνέλου Αδαμαντία, Νικολακοπούλου Αικατερίνη, Αθανασοπούλου Ανθή και Νόρα Γιαννακάκη.
   
Την εκδήλωση συντόνισε ο συνεργάτης μας ALDA – European Association for Local Democracy φορέας που αποτελείται από περισσότερα από 350 μέλη σε όλη την Ευρώπη (τοπικούς φορείς, ενώσεις, δίκτυα) σε 45 χώρες και ιδρύθηκε το 1999 ως πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου μας: