Translate to:
Στo πλαίσιo υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ “Eat Smart Save your Land” του Ε.Κ. Ναυπάκτου κατά το χρονικό διάστημα 28/03/2022 έως 01/04/2022 δέκα μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν στο Βελιγράδι της Σερβίας.
Το θέμα της κινητικότητας ήταν «Πράσινη Χημεία» και οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κινήθηκαν στους άξονες:
- Πράσινη Χημεία:
– Βασικές αρχές της πράσινης χημείας
– Βιώσιμες και μη βιώσιμες συνήθειες, οικολογικό αποτύπωμα, ατομικές και ομαδικές δράσεις
– Ανακύκλωση, σημασία, παραδείγματα, σκοπός
- Πειράματα Χημείας:
– απόδειξη του θρεπτικού περιεχομένου σε φρούτα, λαχανικά και διάφορα προϊόντα τροφίμων
– ανάλυση νερού
– ανάλυση συσκευασίας τροφίμων
– τρόφιμα και μικροβιολογία
– χρήση smartphones στο εργαστήριο
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτισμικές επισκέψεις σε διάφορα μέρη του Βελιγραδίου και των περιχώρων, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις:
– στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους οινοποιίας και μελισσοκομίας, παρακολούθησαν μια διάλεξη σχετικά με την παραγωγή διάφορων τύπων κρασιού ενώ πήραν μέρος και σε τεστ γευσιγνωσίας
– στο Πανεπιστήμιο Χημείας, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν μια διάλεξη σχετικά με την αυθεντικοποίηση- έλεγχο νοθείας του μελιού και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και το μουσείο Χημείας.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έφυγαν από το Βελγράδι γνωρίζοντας ότι η κινητικότητα έχει στεφθεί με επιτυχία και επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων, έχοντας αποκομίσει τις άριστες των εντυπώσεων σε όλα τα επίπεδα.