Translate to:

Στo πλαίσιo υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ “Eat Smart Save your Land” του Ε.Κ. Ναυπάκτου κατά το χρονικό διάστημα 28/03/2022 έως 01/04/2022 δέκα μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί μετακινήθηκαν στο Βελιγράδι της Σερβίας.

  Το θέμα της κινητικότητας ήταν  «Πράσινη Χημεία» και οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κινήθηκαν στους άξονες:

  • Πράσινη Χημεία:

– Βασικές αρχές της πράσινης χημείας

– Βιώσιμες και μη βιώσιμες συνήθειες, οικολογικό αποτύπωμα, ατομικές και ομαδικές δράσεις

– Ανακύκλωση, σημασία, παραδείγματα, σκοπός

  • Πειράματα Χημείας:

– απόδειξη του θρεπτικού περιεχομένου σε φρούτα, λαχανικά και διάφορα προϊόντα τροφίμων

– ανάλυση νερού

– ανάλυση συσκευασίας τροφίμων

– τρόφιμα και μικροβιολογία

– χρήση smartphones  στο εργαστήριο

  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν πολιτισμικές επισκέψεις σε διάφορα μέρη του Βελιγραδίου και των περιχώρων, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις:

– στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους οινοποιίας και μελισσοκομίας, παρακολούθησαν μια διάλεξη σχετικά με την παραγωγή διάφορων τύπων κρασιού ενώ πήραν μέρος και σε τεστ γευσιγνωσίας

– στο Πανεπιστήμιο Χημείας, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν μια διάλεξη σχετικά με την αυθεντικοποίηση-  έλεγχο νοθείας του μελιού και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και το μουσείο Χημείας.

  Μαθητές και εκπαιδευτικοί έφυγαν από το Βελγράδι γνωρίζοντας ότι η κινητικότητα έχει στεφθεί με επιτυχία και επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών και γνώσεων, έχοντας αποκομίσει τις άριστες των εντυπώσεων σε όλα τα επίπεδα.