Το CHOICE περήφανος υποστηρικτής του Θερινού Σχολείου Open Robotics 2022

265

Translate to:

Το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ: «Summer School Open Robotics 2022 – Σχεδιασμός, Κατασκευή και Προγραμματισμός Ρομπότ» απευθύνεται σε 20 μαθητές A’ & B’ Λυκείου Δυτικής Ελλάδας και διοργανώνεται από την Ομάδα Ρομποτικής, Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με τον  ΕΕΛΛΑΚ ενώ υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας,  το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το έργο Erasmus+ KA3 CHOICE-Increasing Young Peoples’ Motivation to choose STEM careers through an Innovative Cross-disciplinary STE(A)M approach to education. Οι μαθητές συμμετείχαν κατόπιν δήλωσης συμμετοχής και κλήρωσης ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν όλοι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους ακόλουθους συνδέσμους:

Αίθουσα: https://upatras-gr.zoom.us/j/91327966090?pwd=R1lLOHlTUWt0cU0xZVVNd1ROaThUdz09

Όλες οι εργασίες του Θερινού Σχολείου θα μεταδίδονται συνεχώς ζωντανά στο κανάλι του Robotics Group στο youtube:
https://www.youtube.com/channel/UC6iUBQ_o9y2pJfYk8LfnIeA/videos?view=57

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν .

Το θερινό σχολείο υλοποιείται κατά το διάστημα 18-22 Ιουλίου 2022.

Οι μαθητές στο πλαίσιο υλοποίησης του θερινού σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους (Open Educational Resources) οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στο MOOC του CHOICE. Ένα MOOC (Μαζικό Ανοιχτό Διαδικτυακό Μάθημα) το οποίο θα είναι στην τελική του μορφή το Σεπτέμβριο 2022 και θα διαθέτει εκτός των άλλων, 20 Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους προς διάθεση για εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι συνοδεύονται από Οδηγό Εκπαιδευτικού, Οδηγό Μαθητή, Εργασίες για το Σπίτι, υποστηρικτικά βίντεο και άλλο υλικό. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί πόροι που παρουσιάστηκαν σχετίζονται με τη ρομποτική και τη STE(A)M προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο έγγραφο: ανακοίνωση – πρόσκληση.

Υπεύθυνη της δράσης για το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας είναι η Δρ Αθανασία ΜπαλωμένουΣΕΕ ΠΕ03 Μαθηματικών. Η υποστήριξη του CHOICE στο θερινό σχολείο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη του έργου -Project Manager/re κ. Σαρλή Έλενα.