Το 39ο Δ.Σ. φιλοξενεί μαθητές και εκπ/κούς από Ρουμανία, Κύπρο, Αυστρία_Erasmus+ KA229

47

Translate to:

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “Games for Active Learning” (2019-1-RO01-KA229-063665_2), το 39ο Δ.Σ. Πάτρας στο διάστημα 8- 12 Ιουνίου φιλοξένησε 55 μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Ρουμανία, την Αυστρία και την Κύπρο. Την Πέμπτη 9/6/2022 έγινε η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών με χορούς, τραγούδια και παρουσίαση παραδοσιακών στολών και όπλων της χώρας μας σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διδασκαλία παραδοσιακών χορών από τον υπεύθυνο του χορευτικού τμήματος, κ.Καραγιάννη.

Την Παρασκευή 10/6/2022 πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά μουσικά όργανα από παλιούς μαθητές του σχολείου σε συνεργασία πάλι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου.

Στη συνέχεια έγινε μια δράση με θέμα την Αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία με ιδιαίτερη αναφορά στο μύθο του Ηρακλή. Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε με την κατασκευή βραχιολιού με τον κόμπο του Ηρακλή.

Έπειτα οι μαθητές της Ρουμανίας και της Αυστρίας συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα εκμάθησης του ελληνικού αλφαβήτου. Με τη βοήθεια μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης κατάφεραν να διαβάσουν απλές ελληνικές λέξεις και να γράψουν το όνομά τους.

Οι μαθητές της Κύπρου την ίδια ώρα έπαιξαν το παιχνίδι με τον τροχό των συναισθημάτων με μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Πολίτες της Μεσογείου” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα και στα αξιοθέατα της πόλης μας. Και τις δύο μέρες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
πρόσφερε μπουφέ με φαγητά, γλυκά και χυμούς στο πλαίσιο της φιλοξενίας και της συνεργασίας με το σχολείο. Το Σάββατο 11/6/2022, η γνωριμία με τη χώρα και τον πολιτισμό μας συνεχίστηκε με ημερήσια εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία.

Η επίσκεψη αυτή άφησε πίσω της πολύ θετικά σχόλια, έντονα συναισθήματα σε όλους
και στάθηκε αφορμή για περαιτέρω επικοινωνία καθώς αναπτύχθηκαν φιλίες μεταξύ
των μαθητών, οι οποίοι βρήκαν τρόπους να διατηρήσουν την επαφή μεταξύ τους.