Translate to:

Το Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning έχει πλέον καταστεί θεσμός στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των περίπου 30.000 eTwinners εκπαιδευτικών. Μετά τα πετυχημένα συνέδρια των προηγούμενων 5 ετών που έλαβαν χώρα στην Πάτρα (2014-2017) και στα Ιωάννινα το 2018, το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 2020, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του Covid-19 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 3 έως 5 Ιουλίου 2020. Οι εγγραφές των εκπαιδευτικών ξεπέρασαν τις 1.600. http://www.etwinning.gr/conf2019outcomes

Το διαδικτυακό συνέδριο  χαιρέτισε με παρέμβασή της η Υφυπουργός Παιδείας  και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη  και η κα Ειρήνη Πατεράκη, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη στο European Schoolnet για λογαριασμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης  eTwinning, ενώ η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κ. Αναστασία Γκίκα έκλεισε το συνέδριο αποδίδοντας θερμά συγχαρητήρια για την ποιότητα των εισηγήσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων, στρογγυλών τραπεζιών αλλά και το ελπιδοφόρο μέλλον της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης.

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου (Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2020) πραγματοποιήθηκαν ομιλίες μελών της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης σχετικά με συνεισφορά του eTwinning στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στην εποχή του covid-19.

Ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαδάκης Σπυρίδωνας, έκανε μία ενδελεχή παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus+ KA3 CHOICE, STEAMonEdu και GEM IN, ως προσκεκλημένος ομιλητής της δεύτερης στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η εμπειρία μας από την εποχή του Covid – 19. Η επόμενη μέρα. Προτάσεις», με συμμετέχοντες τους κ.κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη (Παν/μιο Κρήτης), Χαρίτωνα Πολάτογλου (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης), Σπύρο Παπαδάκη (ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας), Αναστάσιο Μπάρμπα (ΙΚΥ). Συντόνισε ο Νίκος Τζιμόπουλος (μέλος της EYY eTwinning).

 

 

 

 

 

Σαρλή Έλενα

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕΔΕ