Εντυπωσίασαν εκπαιδευτικοί και μαθητές Erasmus+!

512

Translate to:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί «έκλεψαν» την παράσταση στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών: Πρόκληση και Καινοτομία στην εκπαίδευση» η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και υλοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας πέραν του ενεργού της ρόλου ως φορέα υλοποίησης έργων Erasmus+ με σαφή εκπαιδευτικό προσανατολισμό στα οποία έχουν ευκαιρίες συμμετοχής σχολικές της μονάδες, υποστηρίζει ουσιαστικά και σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά στελέχη όλων των δομών της, πολλαπλές ενημερωτικές δράσεις αλλά και εκδηλώσεις διάχυσης αποτελεσμάτων σχεδίων Erasmus+, διευκολύνοντας με αυτόν τρόπο όλο και περισσότερες σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικούς και μαθητές να υλοποιήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ και να επωφεληθούν από τα πολλαπλά οφέλη του. Επίσης διατηρεί μία χρόνια και άρτια συνεργασία με  το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ωφέλεια από εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης και την επουσιώδη , άρρηκτη συνεργασία και διασύνδεση ανάμεσα στις διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης σε πολλαπλά επίπεδα με κοινό όραμα ένα καλύτερο μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρώπη αλλά και Διεθνώς.

Ξεκινώντας από το τέλος της εκδήλωσης…τα λόγια των μαθητών!

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας κ. Σπυρίδων Παπαδάκης και ο Καθηγητής ΣΘΕΤ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Αχιλλέας Καμέας.

Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕΔΕ κ. Σαρλή Έλενα και για το ΕΑΠ η κ. Γεωργακάκου Ελένη. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κ Σαρλή Έλενα, η κ. Δαββέτα Ελένη και η κ. Γεωργακάκου Ελένη.

Δείτε αναλυτικά τις εισηγήσεις:

Έναρξη Εκδήλωσης, Σαρλή Έλενα Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕΔΕ-Χαιρετισμοί

Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Πατρών “Η Εμπειρία της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως συνάντησης εταίρων για την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+”

Γυμνάσιο Γαστούνης ” Τα όμορφα όνειρα γίνονται πραγματικότητα”

Πειραματικό Λύκειο Παν/μίου Πατρών “Erasmus+ με το βλέμμα στην καινοτομία και στις ευπαθείς ομάδες”

50ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας “Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών”

2ο ΓΕΛ Πατρών “Αντόνιο Γκαουντί: γέφυρα πολιτισμού Πάτρας- Βαρκελώνης- Crowd dreaming youth co-create digital culture-e-twining”

EN.E.E.Γυ-Λ Πατρών “GEM-IN, μία πιλοτική εφαρμογή στην Ειδική Αγωγή: Παίξαμε, μάθαμε και το λατρέψαμε!!! Απλώς θέλουμε να παίζουμε, ξανά και ξανά!!!!”

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάτρας “Bringing Sport to Children With Special Needs”

14ο Γυμνάσιο Πατρών “Living in the Era of Climate Change (LECLIC)”

1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών ” The courage to stand up for the diversity in Europe-then and now”

Νηπιαγωγείο Δρεπάνου “MOVEMENT TO CHANGE”

2ο Δημ. Σχολείο Παραλίας Πατρών “Bits & Pieces of Culture”

3o Δημ. Σχολείο Αμαλιάδας “United in Diversity”

2o Δημ. Σχολείο Μεσολογγίου (ΠΔΕΔΕ) “Εφαρμογή της συμπερίληψης-Designing A New School Education for All- D.A.N.sC.E for All”

Ερευνητική Ομάδα Daissy-Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο “CrAL: Creative Audiovisual Lab for the promotion of critical thinking and media literacy”

2o ΕΠΑΛ Πάτρας “My career in Europe”

 

1o Γυμνάσιο Μεσολογγίου ” Το πρώτο Γυμνάσιο Μεσολογγίου “Παλαμαϊκή Σχολή” στα μονοπάτια του Erasmus+ KA101 και ΚΑ229″

Ερευνητική Ομάδα Daissy Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ” Advanced Media Literacy Edcuation to counter online hate-speech- Προηγμένη εκπαίδευση στο ψηφιακό γραμματισμό για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους”

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει και στην ιστοσελίδα μας στο Facebook:

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνημμένα Αρχεία:

0 0 votes
Article Rating