ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο

202

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο» στο πλαίσιο του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas – Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad (W.R.O.)»

Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Π.Ε. 60 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας κ.κ. Ζαχαρούλα Βοϊνέσκου και Ελένη Διδάχου και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΙ.Π.Ε. Αχαΐας.

   Το θέμα της Εκπαιδευτικής Δράσης STEAM Νηπιαγωγείου είναι: « Μια βόλτα στην πόλη μου » και έχει συμμετοχικό και όχι διαγωνιστικό χαρακτήρα. Την επιμέλεια της δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, την Κυριακή 22 Μαρτίου,  έχει η κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου, εκπαιδευτικός ΠΕ 02, υπεύθυνη για την Πιλοτική εφαρμογή της στην κατηγορία Νηπιαγωγείου

   Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν είχαν θέμα « Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο: Πώς να επιβιώσετε από την κυριαρχία των beebots », από την κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου, και «Πληροφορική και Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο», από την κ. Ζαχαρούλα Βοϊνέσκου, ενώ οι εκπαιδευτές STEM Μαρία Στεργιοπούλου και Πάρης Κώης, παρουσίασαν τα « kids first coding & robotics και beebot ».

   Η μεγάλη προσέλευση αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον των Νηπιαγωγών να ενημερωθούν και να πάρουν μέρος με τους μικρούς μαθητές τους σε αυτή τη δράση, αποδεικνύει ότι η ρομποτική κερδίζει έδαφος στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης όπου η γνώση κατακτιέται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι.