1ο ΓΕΛ Αιγίου_Φιλοξενία μαθητών Erasmus+

23

Translate to:

Από 9 ως 13 Μαΐου 2022 το 1ο ΓΕΛ Αιγίου φιλοξένησε την 1η συνάντηση με μαθητές του Erasmus+ προγράμματος με θέμα την χρήση των Μαθηματικών και της 3D σχεδίασης/εκτύπωσης στην Αρχιτεκτονική. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να δουν οι μαθητές τα Μαθηματικά με μια πιο ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από την πρακτική εφαρμογή τους στην Αρχιτεκτονική, συμμετέχουν και άλλα δύο σχολεία από Γαλλία και Πορτογαλία αντίστοιχα.

Οι μαθητές κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καταρχήν τις βασικές δομές της Αρχιτεκτονικής. Έγινε οπτική ανάλυση στις αρχιτεκτονικές διαφορές της Ρωμαϊκής έναντι της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν Ρωμαϊκές και Γοτθικές καμάρες σε 2 διαστάσεις με χάρακα και διαβήτη, αναπτύσσοντας τις απαιτούμενες γεωμετρικές δεξιότητες και αφομοιώνοντας τις εμπλεκόμενες ορολογίες της Αρχιτεκτονικής. Κατασκεύασαν ακολούθως το μοντέλο μιας τρισδιάστατης Ρωμαϊκής καμάρας σε χαρτί και κατόπιν προχώρησαν στην 3D σχεδίασή της στο πρόγραμμα Tinkercad και στην εκτύπωσή της στους τρισδιάστατους εκτυπωτές του σχολείου μας με στόχο να αναπτύξουν και τις σχετικές ψηφιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα έγινε και αναφορά στα δομικά πλεονεκτήματα αντοχής μιας καμάρας έναντι του κλασσικού σχεδίου με δοκάρι και κολόνες.

Από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετείχαν οι καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλος Νίκος και Ηλίας Σπανός και οι παρακάτω μαθητές: Φραντζή Αναστασία, Μέρμηγκα Μαρία, Δρουγούτη Αγγελικη, Σταθακοπούλου Ιφιγένεια, Σουρμπάτη Χαρίκλεια, Φάκου Ελένη, Σταμοπουλου Γεωργία, Τερλέση Γεωργία, Χάϊδου Φωτεινή, Φαλτάκα Φωτεινή-Ζωή, Σταυροπούλου Νεφέλη, Χρυσανθακοπούλου Βασιλική, Σωτηροπούλου Δέσποινα, Κολοκυθά Ευθυμία, Κρητικού Άννα-Νίκη και Καρακάση Βασιλική.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό, ξενάγηση στο Μουσείο της μαρτυρικής πόλης και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μέσα από κοινές χορευτικές δράσεις και παιχνίδια γνωριμίας, δείπνο με παραδοσιακό Ελληνικό σουβλάκι και μπάνιο στις τοπικές παραλίες. Γενικότερα, οι εταίροι γνώρισαν την θερμή Ελληνική φιλοξενία και έφυγαν απόλυτα ευχαριστημένοι από την πόλη δίνοντας ραντεβού τον Νοέμβριο του 2022 στην Πορτογαλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://1lyk-aigiou.ach.sch.gr/index.php/en/to-sxoleio-mas/evropaika-programmata