Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:58

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «Πλήρωση κενούμενης θέσης Αναπληρωτή/τριας Προϊστάμενου/ης στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας».


Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν: α) Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων νηπιαγωγών και δασκάλων, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Π.Δ. 323/1993 και εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών και ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, που έχουν τα τυπικά προσόντα τοποθέτησης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε ή Κ.Ε.Δ.Δ.Υ, δεκαετή (10) συνολική διδακτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την οποία τουλάχιστον τρία (3) διδακτικά έτη σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ και
β) τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) όλων των κλάδων με δεκαετή (10) συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ., που υπηρετούν με οργανική θέση σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Ελλάδας.
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 15:08

Επιτυχία για το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών (Λάγγουρα) το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα Πληροφορικής Νέων στην 1η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Μεταξύ των 3 μεταλλίων για την Εθνική ομάδα πληροφορικής μαθητών, στη Διεθνή Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI 2017) η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας, μεταξύ 7/9/2017 και 14/9/2017, είναι και του μαθητή Παναγόπουλου Αναστάσιου από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών.
Διαβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου της ΕΠΥ στα συνημμένα αρχεία.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 10:59

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ "Κ α λ λ ί π ο λ ι ς"

ευχόμαστε από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι δημιουργική και ωφέλιμη για «μικρούς και μεγάλους»!
Με την παρούσα ανακοίνωση ερχόμαστε να σας υπενθυμίσουμε πως και φέτος το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις προγραμματίζει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες, στην Πάτρα αλλά και όλη την Αχαΐα. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβετε ειδικότερες ανακοινώσεις για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά προκειμένου όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.
Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται μια σειρά από ανοιχτές επετειακές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:37

Μήνυμα Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προς τους γονείς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Αγαπητές Μαθήτριες, Αγαπητοί Μαθητές,
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και κάθε φορά αποτελεί το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα προσπάθεια, με νέους στόχους και προσδοκίες. Ο δρόμος προς τη μάθηση μπορεί να είναι απαιτητικός και επίπονος αλλά είναι γόνιμος και συναρπαστικός, προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες, ιδανικά και αξίες, πνευματικά εφόδια για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Στην προσπάθειά σας αυτή θα είμαστε για άλλη μία φορά στο πλευρό σας, καταβάλλοντας το καλύτερο δυνατό για να οικοδομήσουμε μια χρονιά σημαντική και δημιουργική σ’ ένα Σχολείο που θα βασίζεται σε αξίες, αρχές, ήθος, εφόδια και γνώσεις, και βελτιώνοντας τις υπάρχουσες συνθήκες στο μέγιστο βαθμό.
Η κοινή μας αγάπη για ουσιαστικό έργο και αληθινή πρόοδο των μαθητών και μαθητριών μας, και η κοινή μας επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον, στηρίζουν τα βήματα και τις προσπάθειές μας! Η στενή και ουσιαστική συνεργασία σχολείου – γονέων εξασφαλίζει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων και την ομαλή λειτουργία της σχολικής πραγματικότητας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, ζήλο και αισιοδοξία, ευγένεια και στόχους, κι όσο δύσκολες και απαιτητικές κι αν είναι οι σημερινές συνθήκες όχι μόνο στην εκπαιδευτική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα, θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας εποικοδομητικής και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.
Διαβάστε το πλήρες μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου σε γονείς και μαθητές/τριες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο συνημμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:11

Εγχειρίδιο για Σχολικές Εκδρομές – Μετακινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εξωτερικό

Μετά την ψήφιση του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/τ. Α΄/15-2-2017) που ορίζει ότι «η διενέργεια του συνόλου των σχολικών εκδρομών και των πάσης φύσεως μετακινήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό μαθητών και εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ, αλλά και του μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας», εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου η αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-2-2017 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 681/τ. Α΄/6-3-2017) που καθορίζει τη διαδικασία και τα αρμόδια όργανα έγκρισης για την πραγματοποίηση των εκδρομών και των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες στα συνημμένα αρχεία.
Σελίδα 1 από 2