Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 10:59

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ "Κ α λ λ ί π ο λ ι ς"

ευχόμαστε από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι δημιουργική και ωφέλιμη για «μικρούς και μεγάλους»!
Με την παρούσα ανακοίνωση ερχόμαστε να σας υπενθυμίσουμε πως και φέτος το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις προγραμματίζει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων για γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες, στην Πάτρα αλλά και όλη την Αχαΐα. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβετε ειδικότερες ανακοινώσεις για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά προκειμένου όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.
Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται μια σειρά από ανοιχτές επετειακές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:37

Μήνυμα Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προς τους γονείς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Αγαπητές Μαθήτριες, Αγαπητοί Μαθητές,
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και κάθε φορά αποτελεί το εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα προσπάθεια, με νέους στόχους και προσδοκίες. Ο δρόμος προς τη μάθηση μπορεί να είναι απαιτητικός και επίπονος αλλά είναι γόνιμος και συναρπαστικός, προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες, ιδανικά και αξίες, πνευματικά εφόδια για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Στην προσπάθειά σας αυτή θα είμαστε για άλλη μία φορά στο πλευρό σας, καταβάλλοντας το καλύτερο δυνατό για να οικοδομήσουμε μια χρονιά σημαντική και δημιουργική σ’ ένα Σχολείο που θα βασίζεται σε αξίες, αρχές, ήθος, εφόδια και γνώσεις, και βελτιώνοντας τις υπάρχουσες συνθήκες στο μέγιστο βαθμό.
Η κοινή μας αγάπη για ουσιαστικό έργο και αληθινή πρόοδο των μαθητών και μαθητριών μας, και η κοινή μας επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον, στηρίζουν τα βήματα και τις προσπάθειές μας! Η στενή και ουσιαστική συνεργασία σχολείου – γονέων εξασφαλίζει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων και την ομαλή λειτουργία της σχολικής πραγματικότητας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, ζήλο και αισιοδοξία, ευγένεια και στόχους, κι όσο δύσκολες και απαιτητικές κι αν είναι οι σημερινές συνθήκες όχι μόνο στην εκπαιδευτική αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα, θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας εποικοδομητικής και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.
Διαβάστε το πλήρες μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου σε γονείς και μαθητές/τριες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο συνημμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:11

Εγχειρίδιο για Σχολικές Εκδρομές – Μετακινήσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εξωτερικό

Μετά την ψήφιση του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/τ. Α΄/15-2-2017) που ορίζει ότι «η διενέργεια του συνόλου των σχολικών εκδρομών και των πάσης φύσεως μετακινήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό μαθητών και εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ, αλλά και του μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας», εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου η αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-2-2017 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 681/τ. Α΄/6-3-2017) που καθορίζει τη διαδικασία και τα αρμόδια όργανα έγκρισης για την πραγματοποίηση των εκδρομών και των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους.
Διαβάστε τις λεπτομέρειες στα συνημμένα αρχεία.
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 12:08

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπαση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ13 στο Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Παρακαλώ δείτε το συνημμένο αρχείο
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 16:43

Έναρξη σχολικού έτους 2017- 2018

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018, σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός και δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α).
Δείτε στα συνημμένα αρχεία τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 με συνδέσμους για τον ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.