Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 11:23

Σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στη δράση «YouSmile» και διακρίθηκαν

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή σχολείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στη μαθητική – εθελοντική δράση του οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «YouSmile» και αντίστοιχες οι διακρίσεις.
Συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας βραβεύθηκαν:
το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου στην κατηγορία «Παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά» και το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου στην κατηγορία «Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά». Παράλληλα, το ΓΕ.Λ. Ματαράγκας και το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου απέσπασαν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.
Συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους Σχολικούς Συμβούλους που είχαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τα σχολεία και τους παρείχαν υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της δράσης και τέλος, τους Διευθυντές των σχολείων που με τις ενέργειές τους διευκόλυναν τις διαδικασίες.
Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι δράσεις είναι σημαντικές διότι προάγουν τις συνέργειες αναπτύσσοντας συγχρόνως και τη συναισθηματική νοημοσύνη των εμπλεκομένων. Λεπτομέρειες και περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα #YouSmileAwards
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 12:34

9ος Εθνικός Διαγωνισμός Ρομποτικής W.R.O. Δελτίο Τύπου

Θριάμβευσε η Δυτική Ελλάδα στον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2017, προσκαλώντας τους μαθητές της χώρας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία σύνθετη εξελιγμένη ρομποτική κατασκευή με θέμα «Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot).
Από τις 12 ομάδες της ελληνικής αποστολής που προκρίθηκαν για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα λοιπόν, οι 4 προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από σχολεία της Αχαΐας. O Τελικός πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ και συγκέντρωσε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη τη χώρα.
Στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, πέραν των 2 "πρώτων" εισιτηρίων για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, 7 ομάδες της Δυτ. Ελλάδας από τις 42 συνολικά βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα. Στην αντίστοιχη κατηγορία Γυμνασίου, οι 3 από τις 4 ομάδες μας "πλασαρίστηκαν" στην πρώτη πεντάδα! Τέλος, στην απαιτητική κατηγορία Λυκείου, πέραν του εισιτηρίου για την Κόστα Ρίκα, καταλάβαμε την 3η και την 4η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.
Στην OPEN κατηγορία Δημοτικού η έκπληξη έγινε και η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο ισοδυναμεί με το 4ο εισιτήριο για την Κόστα Ρίκα. Οι ομάδες της κατηγορίας OPEN της Δυτικής Ελλάδας επίσης τα πήγαν πολύ καλά. Ειδικά το Γυμνάσιο Λάλα, όπως και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου από την Ηλεία κατέλαβαν καλές θέσεις στην κατάταξη. Το 11ο Γυμνάσιο Πάτρας, για 2η συνεχόμενη χρονιά δήλωσε επίσης την παρουσία του, ενώ και το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών συγκέντρωσε τα βλέμματα των θεατών.Διαβάστε το πλήρες ΔΤ στα συνημμένα αρχεία.