Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 11:17

“Βραβευθέντα Βίντεο του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Βίντεο «30 Years Erasmus_So What?...Show What!!»

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 09:45

Ολοκληρώθηκε με αυξημένη συμμετοχή ο πρώτος κύκλος πρακτικών εργαστηρίων Erasmus+

Με τη συμμετοχή 150 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των πρακτικών εργαστηρίων-workshops με τίτλο «Ετοιμάζοντας μία αίτηση Erasmus_Πρακτικές Οδηγίες» ενόψει της πρόσκλησης που έχει εκδοθεί για υποβολή προτάσεων για τη Βασική Δράση 1 (ΚΑ1-Key Action 1). Με εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί τα εργαστήρια και στις 3 Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας) ενώ ήταν τέτοιος ο αριθμός των ενδιαφερομένων που καθ’ υπέρβαση διοργανώθηκαν επιπλέον εργαστήρια των προγραμματισμένων για να ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών. Οργανωτικά υπεύθυνη των εργαστηρίων και επιμορφώτρια στο σύνολο των workshops ήταν η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Σαρλή Έλενα ενώ ανέλπιστος ήταν και ο αριθμός των ενδιαφερομένων επιμορφωτών κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης που εκδόθηκε προς το σύνολο των εκπαιδευτικών και στελεχών της ΠΔΕΔΕ εκ των οποίων επιλέχθηκαν βάσει αριθμού εγκεκριμένων προγραμμάτων και βιογραφικού που κατέθεσαν οι:
κ. Κοταδάκη Μαριάνθη (επιμορφώτρια εργαστηρίων Ηλείας), κ. Λαζαρίνης Φώτιος (επιμορφωτής εργαστηρίων Αιτωλοακαρνανίας), κ. Χιωτέλης Ιωάννης (επιμορφωτής εργαστηρίων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), κ. Κορδιστού Μελπομένη (επιμορφώτρια εργαστηρίων Αχαΐας). Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό των workshops. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα workshops ενόψει της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων της Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2-Κey Action 2).
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 20:22

STEM Open Day στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα για την έναρξη μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:07
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:20

Επιμορφωτικό σεμινάριο «Πάτρα μια πόλη μια διαδρομή με πολλαπλές “αφηγήσεις”»


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα διά της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας/Τμήματα Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε., το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Π/θμιας Εκπ/σης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ώρες 15:00-19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Το σεμινάριο απευθύνεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (Σχολικούς Συμβούλους και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική ή υλοποιούν τη φετινή χρονιά Πολιτιστικό Πρόγραμμα). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 μέσω της ηλ. φόρμας: https://goo.gl/forms/TIFz55SACkyqJxHO2

Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση και το πρόγραμμα του σεμιναρίου, μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο έγγραφο.

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 23:44

Διήμερο επιστημονικό συμπόσιο 13-14/12/2017 ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας "Εξαρτήσεις: Νέες Προοπτικές και Προκλήσεις"