Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 19:05

Στο Στρασβούργο Ηλείοι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Euroscola 2016-2017

Το μέλλον της Ευρώπης, για μια μέρα στα χέρια εφήβων! Αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες, που θα θυμούνται μια ζωή, απέκτησαν 24 μαθητές από τη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ αυτών και δέκα Ηλείοι, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Euroscola 2016-2017 στο Στρασβούργο. Στην αποστολή συμμετείχαν 24 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου από τους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Μπίρμπα από το 1ο ΓΕΛ Πύργου και Φωτεινή Φραντζή από το ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας. Το ταξίδι, πραγματοποιήθηκε τέλη Νοέμβρη (24-27/11) και όλοι τους, επέστρεψαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες εικόνες από το πανέμορφο Στρασβούργο της βορειοανατολικής Γαλλίας, πολλές νέες φιλίες με μαθητές απ’ όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως με πρωτόγνωρες εμπειρίες που έζησαν ως έφηβοι Ευρωβουλευτές. Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην Πρωϊνή
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 09:14

Έγκριση διαγωνισμού video για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Πραγματοποίηση διαγωνισμού δημιουργίας video, ο οποίος θα διεξαχθεί από την τοπική επιτροπή Αχαΐας στα πλαίσια του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Καταληκτική ημερομηνία: 28/2/2017)
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 12:44

Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Κατόπιν του με αρ.πρ. 1595/19-09-2015 εγγράφου του Ο.Α.Σ.Π. με θέμα «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες» έχουμε γνωστοποιήσει από 18/10/2016 το επισυναπτόμενο Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα.
Oι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να προβούν - αν δεν το έχουν ήδη πράξει - στις απαραίτητες ενέργειες για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό, ώστε να λάβουν γνώση οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο (29 σελ.) να αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων και να κοινοποιηθεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 16:34
To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας σας εύχεται Χρόνια Πολλά και σας ενημερώνει για το εορταστικό πρόγραμμα των θεατρικών παραγωγών του. Λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 14:44

Τα πιο ωραία κάλαντα...


... είπαν μαθητές και μαθήτριες του 41ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με τις καλύτερες ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος!
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 12:01

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ


Σε ένα διετές καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ δημιουργίας διδακτικού υλικού για την αειφόρο ανάπτυξη συμμετέχει η ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας. Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος έγινε τον περασμένο μήνα στο Osnabruck της Γερμανίας. Συμμετείχε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου από πλευράς της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητής Λεωνίδας Γομάτος. Στο πρόγραμμα μετέχουν συνολικά επτά ιδρύματα από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία και Βουλγαρία). Στην ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για το πρόγραμμα αποτελούμενη από Μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και απόφοιτους της Σχολής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στη σχετική ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε ώστε να βρίσκουν υλικό σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και ανακοινώσεις αναφερόμενες στην εξέλιξη του έργου.