Ανακοινώσεις Π.Δ.Ε.
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 16:58

Δελτίο Τύπου μετά από Απόλλων Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας 21-05-2018

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου για τις τελευταίες παραστάσεις...
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 11:38

18 MAIOY 2018 - Διεθνής Ημέρα Μουσείων - Μουσείο – Πόλη – Μνημείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018
δημιουργώντας τις δικές του διαδρομές στο Μουσείο, μέσα από τις οδούς της πόλης των
Πατρών και παρουσιάζει στο κοινό του επιλεγμένα εκθέματα των συλλογών του μέσα από
φωτογραφίες και σχέδια που για πρώτη φορά βγαίνουν από το αρχείο της Αρχαιολογικής
Υπηρεσίας και εκτίθενται στους επισκέπτες.
Συν-διαμορφώνει με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π. και εκθέτει στο χώρο του μουσείου τις αφίσες που έχουν δημιουργήσει οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους στο Πολιτιστικό Δίκτυο της ΕΦΑΑ Μουσείο – Πόλη – Μνημείο

Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου και όλες τις δράσεις με ελεύθερη είσοδο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 15:30

Ανακοίνωση Διαγωνισμού SETN2018_GR

Στο πλαίσιο του SETN2018 διοργανώνεται πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί 9-15 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο. Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι:
  • Sumo
  • Line Follower
  • Ελεύθερη Παρουσίαση / Free Style
  • Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έναν προπονητή-συντονιστή και τέσσερα (4) μέλη κατά μέγιστο. Διαβάστε αναλυτικά για τις δοκιμασίες στο συνημμένο έγγραφο.
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 14:51

6ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας (16/6)

Food MattersΣας ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) θέτει υπό την αιγίδα της τον 6ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (βλ. συνημμένο αρχείο). Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων είναι η 8/6/2018 για τη Δυτική Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι προπονητές παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μας βοηθήσουν να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Ο 6ος Περιφερειακός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2018 στο κλειστό γήπεδο Χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι) έχει θέμα "FOOD MATTERS" και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Ο Εθνικός διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Πάτρα συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 14:05

"Τρέχουμε για την Πάτρα – Τρέχουμε για την Ειρήνη"

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε για την Πάτρα – Τρέχουμε για την Ειρήνη» , το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τη Λέσχη Φαέθων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα, διοργανώνει για μία ακόμα φορά τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, οικογενειακό περπάτημα 5 χιλιομέτρων και ποδηλατάδα στη μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 7 το απόγευμα.
Δείτε τις λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο.
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 14:18

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ TOY GRAND PRIX ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2018

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του GRAND PRIX ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2018 (GP ’18). Οι αγώνες αυτοί, στους οποίους συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αχαΐας, διοργανώνονται για να αναδειχθεί η συμβολή όλων των επιστημονικών κλάδων (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας) στην ανάπτυξη των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και για να επισημανθεί η ανάγκη ορθής χρήσης των τεχνολογιών.