Εκδηλώσεις - Ημερίδες - Συνέδρια
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 11:39

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 1/6/16

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσιάζουν τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 20.00. Πρόκειται για την γνωστή και τρυφερή ιστορία των παιδικών μας χρόνων που παρουσιάζεται επί σκηνής με την σκηνοθετική επιμέλεια της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Λεπτομέρειες στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 10:29

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016 «Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2016, διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γνωριμία με το Ρωμαϊκό Στάδιο της Πάτρας». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο του μνημείου, στην αρχιτεκτονική δομή του, στα θεάματα και δρώμενα που διαδραματίζονταν σε αυτό και στον σημαντικό του ρόλο στην ζωή της ρωμαϊκής Πάτρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ - Στ΄ Δημοτικού και Α΄- Γ΄ Γυμνασίου
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 17:51

Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο 24/5/16

Με αφορμή τη μετάφραση στα ελληνικά του βιβλίου της «Ο Μάρκος κάτω από την πάσα μοντάνια», εκδόσεις Opportuna, η Γαλλίδα πανεπιστημιακός, δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στην Λατινική Αμερική Φρανσουάζ Εσκαρπί συνομιλεί με τον ψυχολόγο-ψυχαναλυτή Νίκο Παπαχριστόπουλο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών, με θέμα «Εθνικο-Απελευθερωτικά κινήματα στην εποχή της πληροφόρησης». Τρίτη 24 Μαΐου, ώρα 20.00, αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου, Φιλοποίμενος 54. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στην γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου, τηλ. 2610 273903.
Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 11:15

20/5/16: Εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΣΟΨΥ Πάτρας

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19.00 μια γιορτή για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του, στην οδό Κανάρη 74. Στο νέο κτίριο στεγάζεται ο Κοινωνικός και Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του Συλλόγου, όπου ήδη καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας.
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 13:40

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: συλλογικότητα και παρηγορία"

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, την ομάδα DERIDAncetheatre Ensemble και το Δίκτυο εκπαιδευτικών NetDAS συνδιοργανώνουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ με θέμα: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: συλλογικότητα και παρηγορία, στο πλαίσιο του έργου Κίνηση - χορός χοροθέατρο στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ο χορός ενώνει, συγκρατεί, παρηγορεί»/DAS Project (Dancetheatre Art in School). Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Επιστημονικού Συμποσίου απευθύνει ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής εργασίας και άλλες πληροφορίες δίνονται αναλυτικά στο δικτυακό τόπο του Συμποσίου
Σελίδα 1 από 2