Με αγάπη για τον αθλητισμό το 1ο ΓΕΛ Αιγίου μάς ταξιδεύει στη Λετονία!

16

Translate to:

 

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «PEALS Physical Education – Active Lifestyle», μαζί με σχολεία από τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Τσεχία.

Η διάρκειά του είναι διετής, 2018-2020. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του ενεργού τρόπου ζωής στην βελτίωση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών  δεξιοτήτων (ομαδικότητα, τήρηση κανόνων και σεβασμός) και στην βελτίωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων. Ο κύριος στόχος του προγ/τος είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής με νέες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και η ανταλλαγή ιδεών για εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός σχολικού ωραρίου με καλές πρακτικές φυσικών δραστηριοτήτων.

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λετονία στο σχολείο «Madonas Valsts ģimnāzija» στην πόλη Μαντόνα της Λετονίας. Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (υπεύθυνο του προγ/τος) και την καθηγήτρια Γαλλικών ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης ΜΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΪΑΦΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΩΝΗ ΑΝΝΑ-ΛΥΔΙΑ και και ΖΟΤΑΪ ΜΑΡΙΛΕΝΑ.

Βίντεο από προηγούμενες δραστηριότητες του προγράμματος μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Λεπτομέρειες και ΦΩΤΟ στο συνημμένο PDF

1ο ΓΕΛ Αιγίου