Σε άκρως δημιουργικό κλίμα οι πρώτες συναντήσεις εργασίας για το πρόγραμμα D.A.N.Sc.E for All

24

Translate to:

Οι πρώτες συναντήσεις εργασίας του προγράμματος Erasmus+ ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με τίτλο D.A.N.Sc.E for All (Designing A New sChool Education for All- Σχεδιάζοντας μία Νέα Σχολική Εκπαίδευση για Όλους) ολοκληρώθηκαν με τα μέλη της Εθνικής Κοινοπραξίας Erasmus+ να συναντιούνται σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο εν όψει του συντονισμού υλοποίησης των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του.

Οι συναντήσεις υλοποιήθηκαν σε άκρως δημιουργικό κλίμα με τις παιδαγωγικές ομάδων του Δημητρούκειου Ειδικού Σχολείου Μεσολογγίου,  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου να προγραμματίζουν τις επερχόμενες δραστηριότητές τους εντός και εκτός των μετακινήσεων στο εξωτερικό που προβλέπονται από το πρόγραμμα Erasmus+ σε επιμορφωτικούς φορείς.

Επίσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία διαχείρισης του έργου, τον προγραμματισμό και τους τρόπους αναφοράς από τη Συντονίστρια της Εθνικής Κοινοπραξίας κ. Σαρλή Έλενα ενώ τους παρουσιάστηκαν επιστημονικές πηγές σχετικές με την εφαρμογή της συμπεριληπτικής μάθησης στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και στα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την πρώτη επιμόρφωσή τους στο εξωτερικό από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του προγράμματος και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ζησιμόπουλο Δημήτριο. Επιπρόσθετα, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Βαλμάς Θεοφάνης, ο οποίος επίσης υποστηρίζει επιστημονικά τις προαναφερθείσες σχολικές μονάδες παρουσίασε πηγές πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας ενώ από κοινού συζητήθηκαν οι βάσεις για εκπαιδευτικά σενάρια που θα ακολουθήσουν.