Ευρωπαίοι καθηγητές “έμαθαν” από το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

140

Από 3 έως 7 Ιουνίου 2019 το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, είχε την τιμή να φιλοξενήσει έξι ευρωπαίους δασκάλους, 3 από την Τσεχία (Kojetin), 2 από την Ισπανία (Murcia) και 1 από την Ιταλία (Modena), τους οποίους εκπαίδευσε στη μουσειακή αγωγή. Η επίσκεψη αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA101 jobshadowing (παρακολούθηση εργασίας). Το JobShadowing (παρακολούθηση εργασίας) παρέχει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και στο υπόλοιπο προσωπικό σχολείων να περάσουν μια περίοδο στο εξωτερικό σε ένα σχολείο εταίρο ο οποίος δραστηριοποιείται στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης, εντασσόμενοι στο πρόγραμμα του σχολείου σε αληθινό χρόνο. Εκεί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης διαφορετικές τεχνικές διδασκαλίας και διαφορετικά σχολικά περιβάλλοντα σε διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα Ευρωπαϊκών χωρών.

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου προγράμματος που είχε οργανώσει η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του 46ου Δημοτικού Σχολείου, η ομάδα των ευρωπαίων δασκάλων παρακολούθησε μαθήματα και δράσεις των μαθητών του σχολείου ενώ παράλληλα τους έγιναν παρουσιάσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, του 46ου Δημοτικού Σχολείου και του δικτύου teachers4europe. Τις παρουσιάσεις έκαναν αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί Γκοτσοπούλου Μαρία, Αμπλά Μαρία και Τσέλος Παναγιώτης.Υλοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις και δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία (Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο με ξενάγηση), στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

 

 

 

Ήταν μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους ευρωπαίους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν μαθήματα σε ελληνικό σχολείο όσο και για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που τους φιλοξένησαν στις τάξεις τους και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν γνώση και πρακτικές.

Σαρλή Έλενα

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας