Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Erasmus+ KA1 στην Εστία Επιστημών Πατρών

169

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών, με την ευγενική υποστήριξη της Εστίας Επιστημών, οργανώνουν ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus + KA1. Ο τίτλος της ημερίδας είναι:

«Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών
και καινοτόμες πρακτικές – Προτάσεις προς υιοθέτηση-Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών»

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων για πιθανή υιοθέτηση πρακτικών από ιδρύματα του εξωτερικού που εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητα τους, χωρίς αυτό να αναιρεί τις ήδη αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μυηθούν στην οργάνωση και ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης, παιδαγωγική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στρατηγικές προσέγγισης των μαθητών, οικοδόμηση αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης των δυνατοτήτων τους, διαχείριση τάξης, σεβασμός στη διαφορετικότητα των μαθητών, συνεργατική μάθηση, προβληματισμοί και αυτογνωσία). Η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης σε όλη την ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Πλαισίου για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (ΕΚ 2020).
Σε μία περίοδο όπου κάθε φορέας θεωρεί πως η εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγή, προτάσεις και υποδείξεις θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε επιλογές που επηρεάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Εκπρόσωποι του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας, του Παν/μίου Πατρών, του ΕΑΠ και ο Συντονιστής Φιλολόγων Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων θα υποστηρίξουν επιστημονικά την ανοιχτή συζήτηση, τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολικών μονάδων των Π.Ε. Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας επίσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση ενδυναμώνοντας ενεργά τη σχέση σχολείου-κοινωνίας-οικογένειας.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος Erasmus+ μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες που θα τους μεταφέρουν οι σχολικές μονάδες που έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα, θα έχουν χρόνο για δικτύωση με τους υπεύθυνους των προγραμμάτων και θα λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ από την Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Εστία Επιστημών, εντός του Αρσακείου Πατρών, στο Πλατάνι Ρίου, την Τετάρτη 19/6/2019 από τις 8:30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ.
Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΠΕΚΕΣ και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020

Σαρλή Έλενα

Συνημμένα Αρχεία:

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments