Δεν σταματούν οι επιτυχίες για τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας…Σημαντική Ευρωπαϊκή Διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Τραγανού!!!

142

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού κατέκτησαν το 2ο ευρωπαϊκό βραβείο (ανάμεσα σε 860 έργα) στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δράσης e-twinning 2019 για το συνεργατικό εκπαιδευτικό έργο «Alohomora: Unlocking Borders» που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στο μάθημα των Αγγλικών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Διαμαντοπούλου Δήμητρας.

Στο έργο αυτό συμμετείχαν 4 σχολεία από Ελλάδα, Ουκρανία, Ισπανία και Σλοβενία .Οι μαθητές του σχολείου άρχισαν μια νέα σχολική χρονιά σε ένα διαφορετικό σχολείο, το eTwinnwarts. Όπως στα βιβλία του Harry Potter οι μαθητές χρειάζεται να περάσουν από την πλατφόρμα 9 ¾ για να μπουν στον μαγικό κόσμο, έτσι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού χρειάστηκε να μπουν στην πλατφόρμα του Τwinspace για να φτάσουν στο eTwinnwarts, το σχολείο της ‘μαγείας’. Εκεί, βρήκαν μαθητές από άλλες χώρες, δούλεψαν συνεργατικά για να επιτύχουν στόχους και να μαζέψουν πόντους.


Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε διακρατικά ‘’σπίτια’’-ομάδες, σχεδίασαν τις στολές του μαγικού τους σχολείου, αντάλλαξαν κάρτες και με το περιεχόμενο τους έγραψαν συνεργατικά ποιήματα, δημιούργησαν και έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι…το eTwiddich, έκαναν μαγικά πειράματα, πραγματοποίησαν τηλεσυναντήσεις κατά τις οποίες υλοποίησαν διάφορες δραστηριότητες και πολλά άλλα.Επίσης, βελτίωσαν τις δεξιότητες ΤΠΕ μέσω της πλατφόρμας του Twinspace αλλά και μέσω της χρήσης εργαλείων Web 2.0 (tricider, voicethread, meetingwords, flipgrid κ.α) ενώ είχαν ενεργό ρόλο στην αξιολόγηση του έργου και των δραστηριοτήτων. Τέλος, ευαισθητοποιήθηκαν σε διάφορα κοινωνικά θέματα (σχολικός εκφοβισμός, ασφάλεια στο διαδίκτυο, διαφορετικότητα, κ.α) και καλλιέργησαν τις διαπροσωπικές σχέσεις τόσο με τους συμμαθητές τους όσο και με τους νέους φίλους.

Ακολουθούν σκέψεις των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

«Συνεργαστήκαμε με άλλες χώρες και μέσα από τις εργασίες μας μάθαμε καινούργια πράγματα για αυτές. Οι δραστηριότητες ήταν πολύ ωραίες γιατί δεν μας φαίνονταν σαν να είναι εργασία αλλά σαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Τέλος, όσο πιεστικό κι αν ήταν να ετοιμάσουμε και να παραδώσουμε τις εργασίες μας, τόσο πιο ωραίες και διαδραστικές ήταν.» δήλωσε η μαθήτρια Έμυ Ρ.

«Αυτό το πρόγραμμα μου χάρισε αρκετές ωραίες στιγμές. Στα πλαίσια του προγράμματος δουλέψαμε σε ομάδες με παιδιά από το εξωτερικό,μιλήσαμε μαζί τους, συνεργαστήκαμε, κάναμε διάφορες κατασκευές και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Ήταν μια ωραία εμπειρία.» δήλωσε ο μαθητής Κωνσταντίνος Κ.
Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο στη Γαλλία στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαικού Συνεδρίου του eTwinning .

Οι συνολικές βραβεύσεις του 2019 περιέχονται στο αναλυτικό Δελτίο Τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης e-twinning το οποίο μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο european_awards_press_release(1)(1).

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

Σαρλή Έλενα

Συνημμένα Αρχεία: