Το Γυμνάσιο Καράτουλα με το Erasmus+ κάνει “Πραγματικές και εικονικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι”

139

Το Γυμνάσιο Καράτουλα από το Σεπτέμβριο 2017 συμμετέχει στο Πρόγραμμα Erasmus+. Στο πρόγραμμα αυτό, που έχει τίτλο «Πραγματικές και εικονικές συναντήσεις γύρω από το τραπέζι», συμμετέχουν Σχολεία από τέσσερις χώρες. Από την Γαλλία το Σχολείο του Ταρνός (κοντά στα Πυρηναία), από την Ιταλία το Κολλέγιο του Βιτέρμπο (80 χλμ βορείως της Ρώμης), από την Ισπανία το Σχολείο Καρμελίτας του Πουέρτο Ντε Σάντα Μαρία και από την Ελλάδα το Γυμνάσιο Καράτουλα Ηλείας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Ηλείας, ενώ ήδη οι μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλα έχουν ετοιμάσει σχετικό οπτικό και γραφικό υλικό για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, αλλά και την τοπική Γαστρονομία της Ηλείας.
Κεντρικό θέμα είναι η προβολή των παραδοσιακών φαγητών των περιοχών, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και την Ιστορία των τόπων αυτών, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία των ευρωπαϊκών αυτών περιοχών. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των σχολείων της σύμπραξης στην πόλη Πουέρτο ντε Σάντα Μαρία της Ανδαλουσίας, στην Ισπανία, στον Πύργο Ηλείας στην Ελλάδα, στην πόλη Βιτέρμπο, της περιοχής Λατίου στην Ιταλία ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πόλη Ταρνός της Γαλλίας στα Ατλαντικά Πυρηναία.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος μπορεί να βρει κανείς στο site του Γυμνασίου Καράτουλα.

Ακολουθεί βίντεο που έχει παραχθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Καράτουλα πριν την αναχώρησή για τη συμμετοχή τους σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με συνομήλικούς τους στη Γαλλία στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου τους.

Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

Σαρλή Έλενα