Το "Δίγλωσσο Σχολείο" IES Colonial γνώρισε το ΕΠΑΛ Λεχαινών μέσω του Erasmus+

113

Οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Δελημπέης (ΠΕ19 συντονιστής) και Τσούλου Γεωργία (ΠΕ06) και οι μαθητές/τριες Όντσιου Μανταλένα, Νικολίτσα Σπήλιου, Ρουσνατσιούκ Μάριος, Σεριανάϊ Λεντιόν και Μπάνα Ρομπέρτο έφτασαν στη Fuente Palmera της Ισπανίας και σε συνεργασία με τα σχολεία του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Fun and Curriculum- Oriented Exercises with Information Technology, F.A.C.E. IT” (Ασκήσεις Τεχνολογιών Πληροφορίας με διασκέδαση, προσανατολισμένες στο πρόγραμμα σπουδών) στο οποίο συμμετέχει το σχολείο τους, ανέπτυξαν ερωτήματα και απαντήσεις για το κουίζ το οποίο ετοιμάζουν από μαθητές για μαθητές και συνέχισαν τη δεύτερη φάση ανάπτυξης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα στο προγραμματιστικό περιβάλλον του MIT AppInventor.
Καινούργια εμπειρία για εκπαιδευτικούς και μαθητές ήταν η παρακολούθηση και συμμετοχή σε σχολικές δράσεις και εργαστήρια υπό το πρίσμα της δίγλωσσης διδασκαλίας αφού το συνεργαζόμενο σχολείο IES Colonial είναι “δίγλωσσο σχολείο”. Συγκεκριμένα το εν λόγω σχολείο είναι ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα της περιφέρειας Ανδαλουσίας που υποστηρίζει και καλλιεργεί τη δίγλωσση εκμάθηση σε ισπανικά και αγγλικά. Για το σκοπό αυτό κάθε χρόνο προσλαμβάνει ένα ξένο εκπαιδευτικό με μητρική γλώσσα τα αγγλικά, ο οποίος σε συνεργασία με τους εκάστοτε συναδέλφους του επεξεργάζεται τις διδαχθείσες έννοιες με τους μαθητές στα αγγλικά.
Το σύνολο των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα F.A.C.E IT είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάριο δίγλωσσης διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα. Οι μαθητές των σχολείων του προγράμματος συμμετείχαν στα ακόλουθα εργαστήρια
“Δημιουργίας απλού Quiz στο MIT AppInventor”
“Κριτήρια δημιουργίας ερωτήσεων”
“Εκμάθηση Ισπανικής Γλώσσας”
“Ρομποτική”
“Shakespeare Webquest”
” Χορός Φλαμένκο”
“Εξοικείωση και Χρήση της Εφαρμογής Plickers σχετικά με ερωτήσεις από την ισπανική εβδομάδα”
” Ερωτήσεις Quiz”
Επίσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλα εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πόλη της Κόρδοβα, στην επιχείριση Guadex, στο κάστρο Almodovar, στο πάρκο περιπετειών Posadas, στην επιχείρηση σχεδιασμού ρούχων μόδας BTEC και σε αξιοθέατα και μνημεία της πόλης της Σεβίλλης.  Πλούσιο υλικό υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=KpDW9RxGrTw 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments