Βραβείο Νεολαίας Καρλομάγνου 2014

23

3, 2, 1… Είσαι 16-30 και οργανώνεις ή συμμετέχεις σε πρόγραμμα με ευρωπαϊκή διάσταση; Από σήμερα 25 Οκτωβρίου αρχίζει η έβδομη “σεζόν” του βραβείου Καρλομάγνου Νεολαίας, για ακριβώς τέτοιου είδους προγράμματα, με έπαθλο την αναγνώριση αλλά και ένα χρηματικό βραβείο που θα βοηθήσει την επίτευξη των στόχων του προγράμματος που θα κερδίσει.
Το Βραβείο Καρλομάγνου Νεολαίας απονέμεται για σχέδια που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι άνθρωποι και που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.
Το “Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία” απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.
Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο ανέρχεται σε 5000 ευρώ, το δεύτερο βραβείο σε 3000 ευρώ και το τρίτο βραβείο σε 2000 ευρώ. Στο πλαίσιο του βραβείου, οι τρεις τελικοί νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο). Επίσης, οι εκπρόσωποι και των 27 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν σε τετραήμερο ταξίδι στο Άαχεν της Γερμανίας.
Τα βραβεία για τα τρία καλύτερα σχέδια θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από αντιπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.
Το 2013, με το βραβείο τιμήθηκαν τα προγράμματα

  1. Europe on track, από την Ισπανία
  2. Discover Europe, από την Πολωνία
  3. The Story of my Life, από την Εσθονία
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments