Διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Ευρώπης

26

euflagΑπό 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένας μήνας διαδικτυακών συζητήσεων για την απασχόληση, τις τράπεζες, τα κοινωνικά δικαιώματα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ιδιώτες, εκπρόσωποι οργανισμών και πολιτικοί ιθύνοντες θα ανταλλάξουν ιδέες που θα μπορούσαν να αλλάξουν την Ευρώπη. Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου η ΕΕ διοργανώνει ευρεία διαδικτυακή συζήτηση σε όλη την Ευρώπη: για να ακούσει τις ιδέες των πολιτών σχετικά με το μέλλον της Ενιαίας Αγοράς.
Ο Μήνας Ενιαίας Αγοράς είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων σε 24 γλώσσες που θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια τεσσάρων συνεχών εβδομάδων. Κάθε εβδομάδα θα εξετάζεται ένα διαφορετικό θέμα πολιτικής:

  • απασχόληση (23 – 25 Σεπτεμβρίου): πώς να βρείτε δουλειά, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να αναγνωρίσετε τους τίτλους σπουδών σας στην Ευρώπη
  • κοινωνικά δικαιώματα (30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου): δικαιώματα κοινωνικής προστασίας στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ, συντάξεις, υγειονομική περίθαλψη, δημόσιες υπηρεσίες
  • τράπεζες (7 – 9 Οκτωβρίου): προστασία των καταθέσεων, πρόληψη μελλοντικών χρηματοπιστωτικών κρίσεων, διασφάλιση ότι οι τράπεζες επενδύουν στην πραγματική οικονομία με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο (14 – 16 Οκτωβρίου): ηλεκτρονική πώληση και αγορά προϊόντων και παράδοσή τους σε άλλη χώρα, προστασία προσωπικών δεδομένων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μήνας Ενιαίας Αγοράς δίνει στους Ευρωπαίους πολίτες μια μοναδική ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους, να κάνουν κριτική και να προτείνουν βελτιώσεις για τις πολιτικές και στρατηγικές της Επιτροπής. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους πολιτικούς ιθύνοντες:

  • προτείνοντας νέες ιδέες για να βελτιωθεί η πολιτική ενιαίας αγοράς
  • ψηφίζοντας και σχολιάζοντας τις ιδέες που διατύπωσαν άλλοι
  • θέτοντας ερωτήματα σε Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, ευρωβουλευτές και άλλες προσωπικότητες στις Βρυξέλλες μέσω ζωντανών τηλεσυζητήσεων.

Όλοι μπορούμε να υποβάλουμε ιδέες στη διαδικτυακή πλατφόρμα. Έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 300 νέες ιδέες από ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιώτες, όπως καθιέρωση κάρτας επαγγελματικής κινητικότητας για νοσοκόμους, πρωτοβουλία για τη βελτίωση των οικονομικών γνώσεων των νέων, κ.λπ.
Μπορείτε ήδη να ψηφίσετε γι’ αυτές και άλλες ιδέες και να συμμετάσχετε κάθε εβδομάδα στη συζήτηση για ένα διαφορετικό θέμα. Ανεξάρτητοι συντονιστές θα συνοψίσουν τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων, τα οποία θα δημοσιευτούν σε ειδική έκθεση που θα συμβάλει στη χάραξη της μελλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ. 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments