Επιτυχημένη ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ε.Π. I am Not Scared

28

Omilia PDΕπιτυχημένη  ήταν η ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του Ε.Π. ‘I am Not Scared‘ με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στο οποίο παίρνει μέρος και η ΠΔΕΔΕ.
Στην ημερίδα που έγινε στις 16/10/2012 στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στης Πάτρας ο Π.Δ. κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ανάγκη για πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.
Η εκπρόσωπος της ΟΕ-ΠΔΕΔΕ κ. Νίκη Λαμπροπούλου μοιράστηκε τις εμπειρίες της από το Ε.Π. σε συζήτηση που ακολούθησε με εκπαιδευτικούς.
[slideshare id=14750205&doc=niki-i-am-not-scared-project-oct-2012-final-121016081438-phpapp02]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΕΠΠΑΙΚ ΠΑΤΡΩΝ – Καθηγητής Δ.Αλιμήσης
Ημερομηνία: 17-10-2012
Διεύθυνση: Αχαϊκής Συμπολιτείας 20,  Ζαβλάνι, Πάτρα, Τ.Κ.: 26 441
ΤΗΛ: 2610/433-664,  FAX: 2610/433-544

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 στην Πάτρα (ξενοδοχείο «Βυζαντινό») η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «προς μια Ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας» που διοργάνωσε τo Ευρωπαϊκό έργο “I am not scared” και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) που εκπροσωπεί το έργο στην Ελλάδα.
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ καθ. Ιωάννη Χρυσουλάκη που εξήρε τη σημασία του έργου “I am not scared” και αναφέρθηκε στη γενικότερη πολύπλευρη συνεισφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας και στην ελληνική εκπαίδευση.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γ. Παναγιωτόπουλος που εξέφρασε την επιθυμία του για ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας με την ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Διευθυντής της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας κ. Κ. Παπαγεωργόπουλος.
Στη συνέχεια  ο επιστημονικός υπεύθυνος του Έργου « I am not scared»  καθηγητής της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Δ. Αλιμήσης παρουσίασε τη μεθοδολογία, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου (2010-12). Στην ανάλυση του φαινομένου της σχολικής βίας αναφέρθηκαν  ο Κοινωνιολόγος κ. Ν. Μαρινόπουλος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ν. Φελώνης και η Ψυχολόγος- Εγκληματολόγος κ. Χ. Καούρη. Ακολούθησαν εισηγήσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση  της σχολικής βίας από τον επίκ. καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ι. Δημάκο, τον επίκ. καθηγητή της ΑΣΠΑΙΤΕ κ Ι. Φραγκούλη και την εκπαιδευτικό κ. Ε. Παπάζογλου από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαίας.
Τέλος οι εκπαιδευτικοί-μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου (Τάσος Αθανασόπουλος, ΣΔΕ Πάτρας, Γκόλφυ Γαβρηλιάδη, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, Ειρήνη Γιαννακοπούλου, 1η ΕΠΑΣ Πάτρας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Γυμνάσιο-Λύκειο Χαλανδρίτσας, Νίκη Λαμπροπούλου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης    Δυτικής Ελλάδας, Σοφία Μητρούλια, Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου, Ασημίνα Σταθούλια, ΓΕΛ Κ.Αχαγιάς) αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή  τους στο έργο και ανέλυσαν συγκεκριμένα επεισόδια σχολικής βίας από διάφορα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς  και φοιτητές. Την οργανωτική επιτροπή απετέλεσαν ο Στέφανος Αρμακόλας, ΕΤΠ ΑΣΠΑΙΤΕ, και η Αντωνία Μανιάτη, απόφοιτος ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Έργου
Δημήτρης Αλιμήσης
Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments