Σχετικά με το διαγωνισμό Euroscola – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22

Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Δευτἐρα 14/11/2011, 15:30): Η επίσημη απόφαση και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε pdf.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής μαθητών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EUROSCOLA 2011-2012 που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμμετείχαν σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επιλέχθηκαν 24 μαθητές σύμφωνα με τη διαδικασία όπως ορίζεται από την υπ΄αρ. 97353/Γ2 εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ. Η διαδικασία πραγμτοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Αρχικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζήτησε να αποσταλούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τα σχολεία, όπου και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους 30 σχολεία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικός, γραπτός διαγωνισμός με θέμα «Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και τελική συμμετοχή 28 σχολείων και 309 μαθητών.  Από κάθε σχολείο εστάλησαν στην   Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα τρία καλύτερα γραπτά και στην τελική φάση εξετάστηκαν από επταμελή, επιστημονική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα 24 καλύτερα γραπτά.

–== * ==–

Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Δευτἐρα 14/11/2011, 10:20): H τελική επιλογή φτάνει στο τέλος της σήμερα. Η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.
Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Πέμπτη 10/11/2011): Συγκλήθηκε σήμερα η επιτροπή αλλά δεν έγινε ακόμα η τελική επιλογή που μάλλον θα γίνει αύριο. Η επίσημη απόφαση μάλλον θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.  
Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Τετάρτη 09/11/2011): την Πέμπτη 10/11/2011 θα συγκληθεί τελικά η επιτροπή για την επιλογή των 24 μαθητών/τριών που θα πάνε στο Στρασβούργο.
Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Δευτέρα 07/11/2011): Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η νέα ημερομηνία για τη σύγκληση της επιτροπής αξιολόγησης γι’ αυτήν την εβδομάδα.
Νεώτερη ενημέρωση Euroscola (Παρασκευή 04/11/2011): Καθώς ο Π.Δ. και οι επιστημονικοί σύμβουλοι παρεβρίσκονται έκτακτα στο ΥΠΔΒΜΘ στην Αθήνα, η επιλογή αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα.
Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό Euroscola, η ΠΔΕ ΔΕ αναμένει να σταλούν τα γραπτά των μαθητών/τριών από τα Γραφεία Εκπ/σης και τις Σχολικές Μονάδες. Αν όλα τα γραπτά έρθουν έγκαιρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή θα μπορεί να γίνει η τελική επιλογή των 24 μαθητών/τριών που θα πάνε στο Στρασβούργο.
Όταν γίνει η τελική επιλογή θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΠΔΕ ΔΕ και αυτήν τη διαδικτυακή πύλη.

Συνημμένα Αρχεία:

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments