Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών συμπληρώνει 10 χρόνια

20

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 10ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 26 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν φεστιβάλ μουσικής, ανάγνωση ποιημάτων και συνέδριο για τη γλωσσομάθεια και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Κάθε χρόνο, στις 26 Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη γιορτάζει τις διάφορες γλώσσες που μιλούνται σε όλη την ήπειρο. Από το 2001, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών αναδεικνύει κάθε χρόνο την πλούσια γλωσσική μας κληρονομιά και ενθαρρύνει όλους να μαθαίνουν νέες γλώσσες.

Θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι πώς οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες και σας βοηθούν να βρείτε δουλειά.
Σε κάθε χώρα θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα τοπικά παραρτήματα της Μεταφραστικής Υπηρεσίας της Επιτροπής σε όλη την ΕΕ  , όπως :

  • Multilingual competences for professional and social success in Europe (Γλωσσικές δεξιότητες για επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία στην Ευρώπη)  (συνέδριο στη Βαρσοβία της Πολωνίας, 28–29 Σεπτεμβρίου).
  • European Language Label (τελετή βράβευσης καινοτόμων σχεδίων στον τομέα της διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών, Βαρσοβία, 28 Σεπτεμβρίου).
  • Language Music Festival (Γλωσσικό Φεστιβάλ Μουσικής), στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2012 (Λονδίνο, 26 Σεπτεμβρίου)
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο των γλωσσικών δεξιοτήτων στην ένταξη των μεταναστών (Bερολίνο, 26 Σεπτεμβρίου)
  • Ανάγνωση ποιημάτων από μεταφραστές και καλλιτέχνες σε διάφορες γλώσσες.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments